IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на NYSE Euronext: Намалява апетитът за финансови реформи

Според Дънкан Нидерауер по-спокойният подход може да доведе до по-разумни законодателни промени

21:51 | 11.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на NYSE Euronext: Намалява апетитът за финансови реформи

„Желанието за финансови реформи и чувството за тяхната неотложност постепенно изчезват, след като финансовите пазари се оттласнаха от дъното, а световната икономика показва признаци на възстановяване”, твърди Дънкан Нидерауер, главен изпълнителен директор на борсовия оператор NYSE Euronext.

Нидерауер е заявил пред Ройтерс, че по-спокойният подход може да доведе до по-разумни законодателни промени, които да предотвратят повторение на глобалната финансова криза.

„Част от неотложността на промените, както и съпътстващите ги емоции, вече ги няма”, е казал той.

САЩ, Европа и други продължават да дебатират около новите финансови правила, някои от които срещат сериозна съпротива.

Сенаторът демократ Кристофър Дод, председател на банковата комисия към американския сенат, обяви по-рано днес, че ще представи своя версия на законопроекта за финансови реформи, след като разговорите с републиканците пропаднаха.

Очаква се законопроектът да засили надзора върху банките и капиталовите пазари, и да включва мерки за защита на потребителите, ограничаване на системния риск и строг контрол върху дериватите.

„Трудно е да си представим, че 18 месеца след кризата всъщност нищо не се е променило”, завършва Нидерауер, който оглавява NYSE Euronext от 2007.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 28.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още