IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разпродажби понижиха щатските индекси в началото на сесията

Най-много губят компаниите от добивния сектор заради поевтиняването на суровините и металите

17:39 | 11.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разпродажби понижиха щатските индекси в началото на сесията

Разпродажби в началото на сесията днес понижиха щатските индекси, след като до края на вчерашната търговска сесия Nasdaq Composite се покачи до най-високото си ниво от септември 2008 г. Акциите на компаниите от всички сектори на икономиката поевтиняват, като най-силно изразени са пониженията в добивния сектор заради поевтиняването на суровините и металите.

Икономически данни преди началото на сесията показаха, че износът на САЩ се увеличава с 15,1% на годишна база през януари, а новите молби за помощи при безработица намаляват за втора поредна седмица. Броят им се понижава с 6 хил. до 462 хил., а в същото време броят на трайно безработните лица се е увеличил с 37 хил. до 4,56 млн. души.

Отделен доклад на американския сайт за недвижими имоти RealtyTrac показа, че броят на принудително отнетите имоти се е увеличил с 6% на годишна база през февруари, но темпото на ръст е по-бавно в сравнение с предишните месеци.

Индексът на 30-те най-търгувани борсови компании с най-голяма пазарна капитализация Dow Jones IA се понижава с 0,2% до 10 548,59 пункта един час след началото на търговията. Широкият S&P 500 отстъпва с 0,2% до 1 143,13 пункта, а на борсата Nasdaq основният индекс Nasdaq Composite се понижава с 0,1% до 2 355,91 пункта.

Търговията на щатските фондови борси е вяла през тази седмица заради липсата на важни икономически данни, но все пак и трите основни индекса успяха да завършат на положителна територия вчерашната сесия. Според пазарни анализатори индексите в САЩ ще продължат да се движат в тесни интервали и през следващите няколко дни, предаде CNN.

Щатският долар поскъпва срещу всичко основни валути без британската лира днес. Междувременно цената на петрола се понижава с 0,2% до 81,98 долара за барел, а златото поевтинява с 0,3% до 1 104,80 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още