IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Романо Проди: Кризата в Гърция свърши, регионът е стабилен

Най-тежката част от кризата е свършила и не се очаква други европейски страни да бъдат сполетяни от сходна съдба

19:39 | 10.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Романо Проди: Кризата в Гърция свърши, регионът е стабилен

Най-тежката част от финансовата криза в Гърция е отминала, не се очаква и други европейски страни да изпитват подобни проблеми, уверен е бившият председател на Европейската комисия Романо Проди.

„За Гърция проблемът е отстранен напълно. Не виждам друг подобен случай в Европа и не смятам, че има причина да се смята, че еврозоната ще колабира или че ще пострада силно заради Гърция”, заяви Проди в интервю в Китай днес.

Към настоящия момент действията на страните от ЕС „са достатъчни”, а държави като Испания и Португалия „имат много време”, за да приведат в по-добър вид бюджетите си, смята бившият премиер на Италия, цитиран от Bloomberg.

Проди направи и интересен коментар относно курса на еврото, което е поевтиняло с 5,8 на сто спрямо долара и с 6,2 на сто спрямо китайския юан през настоящата година. „Европа е повече от щастлива. Поевтиняването на валутата е абсолютно позитивно за развитието на европейската икономика”, посочи Проди.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още