IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чавес разчита на Бог и на природата, за да се справи с енергийната криза

През последните месеци електрозахранването в много райони на Венецуела е силно нарушено заради наводнения

18:41 | 10.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Чавес разчита на Бог и на природата, за да се справи с енергийната криза

Президентът на Венецуела Уго Чавес вярва, че Бог и природата ще помогнат на страната да излезе от енергийната криза, която се отразява силно негативно както на икономиката, така и на собствената му репутация.

От края на 2009 година в много райони на страната преносът на електрическа енергия е силно нарушен, като това се дължи основно на сушата във Венецуела. Тя е довела до силно понижаване на количеството вода във водоемите с водноелектрически централи, чрез които се осигурява около 2/3 от тока в страната.

Заради енергийната криза страната може да преживее втора поредна година на икономически спад, прогнозират анализатори, цитирани от Ройтерс. Това се отразява силно негативно на репутацията на Чавес, който през септември ще трябва да се изправи на парламентарни избори срещу опонентите си.

„Жалките /опоненти/ се надяват да не вали”, посочи Чавес с традиционния термин, с който се обръща към противниците си. „Обаче ще вали – ще видите. Защото Господ е боливарец, той не може да бъде жалък. Природата също ще бъде с нас”, уверен е Чавес.

Президентът е на власт вече 11 години и се опитва да осъществи идеалите на Симон Боливар за свобода и независимост. Поради тази причина Чавес често нарича страната си „Боливарска република Венецуела”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още