IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст на Wall Street в средата на седмицата

Най-активно търгувани бяха акциите на Citigroup, Bank of America, AIG, Ford и Cisco

23:05 | 10.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст на Wall Street в средата на седмицата

Американската борсова сесия приключи с ръст за индексите, след като търговията като цяло премина в тесни граници. В средата на сесията индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average дори се движепе на червено през по-голямата част от сесията, но успя да приключи с повишение. Показателят добави 3 пункта до 10 567,33 пункта.

Единствените икономически данни от днес показаха, че запасите от готова продукция на търговците на едно в САЩ неочаквано са намалели с 0,2% на месечна база през януари, след като отчетоха месечен спад от 1% през декември.

Данните са добър ориентир за разходите на бизнеса, защото компаниите увеличават покупките на стоки когато техните складови запаси са на изчерпване. От данните на Бюрото за статистически изследвания стана ясно още, че продажбите на веригите за търговия на едро се увеличават с 1,3% на месечна база през януари, а в сравнение със същия месец на 2009 г. стойността им отчита скок от 10,5 на сто.

Широкият борсов измерител S&P 500 напредна по-осезаемо, като добави 0,45% до 1 146 пункта, подкрепен най-вече от финансовите и технологичните компании. Най-активно търгувани бяха акциите на Citigroup, Bank of America, AIG, Fannie Mae, Ford Motor и Cisco Systems.

Най-много - с 0,78% до 2 359 пункта, се повишава индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite.

Той приключи вчерашната сесия на най-високото си ниво за последните 18 месеца. На 9 март се навърши една година, откакто щатските фондови борси стигнаха дъното на мечия пазар заради паниката на финансовите пазари след фалита на инвестиционната банка Lehman Brothers.

По-късно днес се очакват данните за безработицата в отделните щати през януари, както и данните за бюджетния дефицит на правителството през февруари.

*Актуално към 23:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още