IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петролните фючърси върви надолу за втори ден

По-голямото от очакваното увеличение на петролните запаси на САЩ показа, че търсенето на енергийни суровини остава слабо

09:27 | 10.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петролните фючърси върви надолу за втори ден

Петролът поевтинява за втори пореден ден по време на електронната търговия в Азия, след като вчерашните данни на Американския петролен институт показаха, че запасите на САЩ от енергийната суровина са нараснали повече от очакваното през миналата седмица.

Това е поредният знак за все още заниженото търсене на енергийни суровини в най-голямата икономика на света и показва, че икономическото възстановяване ще бъде бавно в началото на годината. В същото време обаче данните за търговския баланс на Китай през февруари показаха, че покупките на суров петрол от втория по големина енергиен потребител в света са скочили с 58% през миналия месец.

В резултат на това цената на американския лек суров петрол с доставка през април заличи голяма част от днешната си загуба и се понижава с 0,1% до 81,44 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. Вчерашната сесия донесе на петролните фючърси загуба от 38 цента до 81,49 долара за барел, предаде Bloomberg.

Междувременно цената на брента остава почти без промяна на ниво от 79,90 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на международната петролна борса в Лондон. Вчера цената му падна с 56 цента, или 0,7%, до 79,91 долара за барел, след като стана ясно, че петролните запаси на САЩ са се увеличили четири пъти повече от очакваното с 6,5 млн. барела в рамките на седмицата до 5 март.

В понеделник тяхната цена скочи до 82,41 долара за барел, подкрепена от данните за намаляването на съкращенията в частния сектор на САЩ и стабилизирането на пазара на труда през февруари. Цената на черното злато се е повишила с около 75% за последните 12 месеца и в това отношение инвестицията в петрол бие доходността на широкия щатски индекс S&P 500.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още