IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси не успяха да удължат петъчното си рали

Технологичните компании обаче повишиха Nasdaq Composite до най-високото му ниво от началото на септември 2008

17:41 | 08.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси не успяха да удължат петъчното си рали

Липсата на важни икономически данни в началото на новата борсова седмица стана причина за плахото начало на днешната сесия на Wall Street. И трите основни индекса се озоваха на положителна територия в началото на търговията, но малко след това смениха посоката и гравитират около неутралната зона.

Dow Jones Industrial Average, който обединява 30-те най-активно търгувани борсови компании в САЩ с най-голяма пазарна капитализация, остава без промяна на ниво от 10 570,51 пункта един час след старта на търговията. Широкият индекс S&P 500 междувременно се повишава с 0,1 на сто до 1 138,68 пункта.

На борсата Nasdaq обаче основният индекс Nasdaq Composite се повишава с 0,2% до 2 330,15 пункта, което е най-високото му ниво от началото на септември 2008 г. Технологичните компании са сред най-печелившите днес, а тези от здравния сектор се наредиха сред губещите в началото на търговията.

Последната сесия за миналата седмица донесе значителни повишения на индексите, след като данните за пазара на труда показаха, че безработицата в САЩ остава на ниво от 9,7% за втори пореден месец през февруари, а съкращенията в неселскостопанските сектори на икономиката падат повече от очакваното.

Търговията през миналата седмица бе волатилна заради ключовите данни за заетостта в отраслите на щатската икономика, и може да продължи да бъде волатилна и през следващите дни заради оскъдните икономически данни.

Акциите на AIG поскъпват с 5,3% до 29,56 долара, като причина за това даде новината, че американската застрахователна компания ще продаде своето международно животозастрахователно звено Alico за 15,5 млрд. долара. Купувач по сделката ще бъде най-голямата американска животозастрахователна компания MetLife, чиито акции поскъпват с 4,3% до 40,61 долара на Нюйоркската фондова борса.

Междувременно цената на петрола се повишава с 0,4% до 81,83 долара за барел, а златото поевтинява с 0,6% до 1 125,20 долара за тройунция. Доходността на десетгодишните американски държавни ценни книжа се понижава с един базисен пункт до 3,71 на сто на пазарите на дългови ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още