IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строс-Кан: Гръцката криза няма да се разпространи в Испания и Португалия

По думите на Строс-Кан “няма причина“ да се очаква, че на Испания и Португалия може също да да се наложи да потърсят външна помощ

10:00 | 08.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Строс-Кан: Гръцката криза няма да се разпространи в Испания и Португалия

Финансовата криза на Гърция няма да се разпространи и в други страни от еврозоната, които имат голям дълг, смята директорът на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан, предаде ВВС.

По думите на Строс-Кан “няма причина“ да се очаква, че на Испания и Португалия може също да да се наложи да потърсят външна помощ.

Гърция се опитва да се справи сама с проблемите си, като предприема строги мерки за намаляване на дефицита си, но в същото време очаква да получи и помощ от Европа или МВФ.

В края на миналата седмица премиерът на страната Георгиос Папандреу започна европейска обиколка с цел да получи конкретни предложения за подпомагане на Гърция. Нито германският канцлер Ангела Меркел обаче, нито френският президент Никола Саркози обещаха финансова подкрепа.

“Имаме проблем с Гърция. Към момента нямаме проблем с Испания“, е подчертал директорът на МВФ. “Еврозоната трябва да се справи с гръцкия проблем, те го правят. Никой не знае какво ще се случи утре, но няма основание да се смята, че проблемът ще се разпространи в Португалия и Испания“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още