IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се насочи към $82 за барел

Котировките започнаха новата седмица с ръст заради спекулации, че новите мерки на ОПЕК ще ограничат предлагането

08:46 | 08.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се насочи към $82 за барел

Новата седмица стартира с ръст в цената на петрола. Повод за това са основно спекулациите, че новите мерки на ОПЕК по ограничаване на производството ще доведат до намалено предлагане на суровината.

Към момента с голям интерес се очакват данните за потребителското доверие в САЩ, които ще бъдат публикувани утре. Прогнозите за за подобрение на показателя, което също може да доведе до ръст в цената на петрола заради очаквания, че положителните нагласи ще се пренесат и в корпоративния сектор.

Тази сутрин барел лек американски суров петрол се търгува с ръст от 0,5 на сто спрямо петък, като котировките са в близост до 82 долара за барел. Миналата седмица черното злато успя да поскъпне с 2,3 на сто, като само в петък цената на петрола нарасна с 1,3 на сто, припомня Bloomberg.

На електронната платформа на борсата в Лондон тази сутрин барел бренд с доставка през април се котира при 80,40 долара за барел, което е с 0,7 на сто повече от цената на затваряне в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още