IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По случай 8 март - ЕП иска по-ниски данъци при повече деца в семейството

Това е необходимо от гледна точка на демографията в Европа, каза председателят на институцията

09:47 | 06.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
По случай 8 март - ЕП иска по-ниски данъци при повече деца в семейството

„Международният ден на жените е създаден, за да празнуваме тези, които имат най-голямо влияние в нашия живот. Жените са мнозинство в този свят. 8 март означава не само подаряване на цветя, но също и обсъждане на равни права и равни възможности.

Аз лично силно подкрепям данъчна система, при което колкото повече деца има в семейството, толкова по-малко данък трябва са се плаща. Това е необходимо от гледна точка на демографията в Европа.“

Това каза в своя реч по повод предстоящия 8-ми март Йежи Бузек, председател на Европейския парламент (ЕП).

По думите му ЕП активно участва в тези дискусии, включително като приема законодателство за равни възможности и предотвратяване на дискриминацията.

„В една Европа, която бързо остарява, жените трябва да имат равен достъп до работни места и да бъдат професионално активни във всички сектори на икономиката. Трябва да бъде възможно всички жени да осъществяват своите професионални амбиции и едновременно с това да се грижат за семейства. Нуждаем се от повече и по-качествени услуги за отглеждане на децата. Нуждаем се и от еднакво заплащане и еднакво третиране“, допълни Бужек.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още