IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономическият министър на Германия: Няма да дадем на Гърция нито цент

Часове преди визитата на Папандреу в Берлин Райнер Брюдерле е категоричен, че няма да се предлага помощ

15:15 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Икономическият министър на Германия: Няма да дадем на Гърция нито цент

Германия няма намерение да предлага на Гърция дори един цент помощ, заяви немският икономически министър Райнер Брюдерле едва часове преди гръцкият премиер да посети Берлин за среща с канцлера Ангела Меркел.

Очаква се Георгиус Папандреу да проведе разговори с Меркел в опит да привлече помощ за Гърция, която изпитва остри проблеми при борбата с бюджетния си дефицит.

„Правителството на Германия не възнамерява да даде нито цент“, категоричен е Брюдерле, който е член на партията на Свободните демократи, предаде CNBC.

Свободните демократи са част от управляващата коалиция в Германия, но са категорично против каквато и да е помощ за Гърция. В Християн-демократическия съюз на Меркел пък са по-умерени във вижданията си.

Според Брюдерле всяка една страна от Европейския съюз трябва сама да носи отговорността за действията си и Атина трябва да приложи ефективно плана си за борба с бюджетния дефицит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още