IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Veolia със скок от 44% за 2009 година

Евтиното финансиране е помогнало за неутрализиране на спада в приходите от преработка на отпадъци

11:23 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Veolia със скок от 44% за 2009 година

Най-голямата компания за добив и бутилиране на вода в света – френската Veolia Environnement, е постигнала ръст на печалбата си от 44 на сто през 2009 година благодарение на силно понижените разходи за финансиране през миналата година.

Така компанията, която има сериозни позиции в обработването на отпадъци и рециклирането, е успяла да неутрализира негативните ефекти от спада в търсенето на подобен род услуги, пише Business Week.

Печалбата на Veolia възлиза на 584,1 млн. евро. Приходите пък са се свили с 3,4 на сто до 34,55 млрд. евро.

През 2009 година Veolia е получила силен удар от спада в бизнес активността, който принуди много компании, включително автомобилостроители и преработватели на стомана, да прекратят работа за дълго време. Това се е отразило много негативно на приходите от дейностите, свързани с третиране на отпадъци.

От началото на годината пазарната капитализация на Veolia е нараснала с 8,1 на сто. Днес обаче акциите на компанията губят близо 2,8 на сто до 24,30 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 15.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още