IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поредна волатилна сесия на Wall Street за тази седмица

Компаниите от финансовия сектор се наредиха сред малкото печеливши акции в началото на сесията

18:06 | 04.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Поредна волатилна сесия на Wall Street за тази седмица

И днешната сесия на Wall Street започна с колебливи движения на индексите в двете посоки на фона на смесените данни за състоянието пазара на труда и недвижими имоти в САЩ. И трите основни индекса се озоваха на положителна територия в началото на търговията след новината, че производителността на труда се е увеличила значително през последното тримесечие, както и в рамките на цялата 2009 г.

Добра бе и новината за намаляването на новите молби за помощи при безработица и за спада в броя на трайно безработните лица в страната. Тя обаче бе засенчена от неочакваното силното понижение на планираните продажби на жилища през януари, което показва, че активността на пазара е ниска въпреки удължаването на срока на програмата за подпомагане на купувачите на първи имот до края на март.

Силното поскъпване на щатския долар спрямо повечето основни валути също оказа натиск върху акциите на щатските фондови борси. Индексът на сините чипове Dow Jones IA се повишава с 0,1% до 10 404,62 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият S&P 500 остава без промяна, след като по-рано нарастваше с 0,2%. На борсата Nasdaq индексът Nasdaq Composite губи 0,1% до 2 278 пункта.

Компаниите от финансовия сектор се наредиха сред малкото печеливши акции в началото на сесията, докато тези от минния и технологичния сектор станаха обект на разпродажби.

Волатилността на пазарите на ценни книжа в САЩ през тази седмица се дължи очакваните утре данни за безработицата и заетостта в неселскостопанските отрасли на икономиката. Според финансовите анализатори безработицата в САЩ ще се увеличи от 9,7% през януари до 9,8% през февруари, а броят на закритите работни места в страната се е увеличил с още 60 хил. през миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още