IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола отстъпи, но остава над 80 долара

От септември миналата година цената на петрола се движи в тесния интервал от 71 до 81 долара за барел

09:21 | 04.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола отстъпи, но остава над 80 долара

Цената на петрола пое надолу по време на днешната електронна търговия в Азия, след като вчера успя да премине ключовото ниво от 80 долара за барел за първи път през последната седмица. Причина за това станаха добрите икономически новини от САЩ, които показаха, че бизнес активността в сектора на услугите се увеличава значително през февруари, а съкращенията в частния сектор намаляват.

Икономическият оптимизъм на пазарните участници избледня днес и те предпочетоха да заемат позиция на изчакване заради утрешните данни за безработицата в САЩ през февруари. За понижението на цената на петрола днес допринесе и новината, че запасите от енергийната суровина на САЩ са нараснали с 4 млн. барела в рамките на изминалата седмица, което надмина четирикратно пазарните очаквания.

В часовете на електронната търговия на Нюйоркската петролна борса американският лек суров петрол поевтинява с 31 цента до 80,56 долара за барел. Априлските петролни фючърси приключиха сесията в сряда със силен скок в цената от 1,19 долара, или 1,5%, до 80,87 долара за барел. Това се оказа най-високото ниво на затваряне на петролната борса в Ню Йорк от 11 януари насам, предаде Bloomberg.

На борсата в Лондон брентът поевтинява с 22 цента до 79,03 долара за барел. Вчера петролните фючърси поскъпнаха с 1,07 долара, или 1,4%, до 79,25 долара за барел. За това помогна и поевтиняването на щатския долар срещу еврото, което засенчи новината за увеличението на запасите от суров петрол в САЩ, който е най-големият потребител на енергийни ресурси в света.

От септември миналата година досега цената на петрола се движи в интервала от 71 до 81 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още