IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нагоре, надолу и в крайна сметка минимален спад на Wall Street

Движението на индексите днес бе доста неравномерно на фона на голямо количество икономически данни

23:04 | 03.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Нагоре, надолу и в крайна сметка минимален спад на Wall Street

Борсовата сесия на Wall Street приключи с разнопосочен финал за индексите, което дойде след доста променливи настроения на пазарните участници. Като цяло, днешният ден бе особено активен на новини за състоянието на американската икономика, но те не убедиха инвеститорите в подобряването на ситуацията.

Първо стана ясно, че частният сектор е съкратил още 20 хил. работни места през февруари. По-притеснителни обаче се оказаха ревизиите на данните за януари, които показаха, че през първия месец са били съкратени 60 хил., а не както бе обявено първоначално, 22 хил. работни места.

Коренно противоположни настроения породиха данните за сектора на услугите, който през февруари е нараснал с най-висок темп за последните две години. Това показва, че секторът се съживява от кризата и че скоро може да се очаква и стабилизиране на икономическият ръст като цяло.

Сред позитивните новини от днес е редовният доклад на американския Федерален резерв, носещ името Бежова книга. Той показа, че въпреки снежните бури, американската икономика е успяла да отбележи ръст, а условията в страната са продължили да се подобряват.

Документът се изготвя на база статистически данни от 12-те региона, в които има клонове на Федералния резерв. От всички тях най-тежко от зимата е бил засегнат регионът Ричнмънд.

За сметка на голямото количество икономически данни, днес нямаше почти никакви сериозни корпоративни новини, които да повлияят на пазара. Може би и заради това основните борсови индекси отчетоха колебливи движения и не успяха да задържат ръстовете си.

На фона на всичко това индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с минималните 0,1 на сто до 10 396,08 пункта, макар в началото на сесията да се движеше със задоволителен ръст. Широкият индекс S&P 500 пък се повиши с едва половин пункт до 1 118,77 пункта.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite финишира без промяна спрямо вчера при 2 280,68 пункта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още