IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси смениха рязко посоката и се оцветиха в червено*

Въпреки оптимистичното начало, към края на сесията търговията се води на отрицателна територия

21:50 | 03.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси смениха рязко посоката и се оцветиха в червено*

Американските борсови индекси не успяха да удържат ръстовете, отчетени в началото на днешната сесия и малко след нейната среда преминаха на отрицателна територия. Това се случи въпреки позитивните данни за развитието на сектора на услугите в САЩ.

Той е отбелязал най-големия си ръст от декември 2007 година насам през февруари. Това успя да даде позитивен тласък в началото на днешната борсова сесия на Wall Street и заличи породения от поредните лоши данни за пазара на труда песимизъм.

Индексът на Института за управление на доставките за непроизводствения сектор през февруари има стойност от 53 пункта, след като месец по-рано нивото му беше 50,5 пункта. Така статистиката отчита най-доброто ниво на показателя от декември 2007 година досега, пише Market Watch.

Тази новина неутрализира негативния ефект от данните за съкращения на нови 20 хил. работни места през февруари и негативната корекция на резултатите за януари, когато се оказва, че вместо 22 хил., са били закрити 60 хил. работни места.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,2 на сто до 10 387 пунта. Широкият показател S&P 500 пък губи 0,06 на сто до 1 118 пункта. На борсата Nasdaq индексът Nasdaq Composite се понижава с 0,2 на сто до 2 277 пункта.

*Актуално към 21:50 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още