IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Standard Chartered с печалба от 5,15 млрд. долара

Банката обяви, че ще раздаде бонуси на мениджмънта, за да стимулира добрите си служители

11:43 | 03.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Standard Chartered с печалба от 5,15 млрд. долара

Британската банка Standard Chartered е постигнала ръст на печалбата си от 13 на сто през 2009 година, като е реализирала положителен резултат преди данъци от 5,15 млрд. долара. Това е значително подобряване спрямо 2008 година, когато печалбата бе 4,6 млрд. долара.

Корпоративното банкиране е донесло печалба от 4,1 млрд. долара за 2009 година, което е с една трета повече от постигнатата през предходната година. Потребителското банкиране пък не се представя толкова добре, което се дължи основно на ръст на лошите кредити.

Лошите кредити на банката са скочили наполовина през годината и вече са в размер на 2 млрд. долара. Това се дължи основно на загуби, реализирани в Близкия Изток.

Заради добрите резултати банката обчви, че ще раздаде значителни бонуси на мениджмънта. Главната цел на това е стимулиране и задържане на талантливите и перспективни служители, съобщават от институцията, цитирани от CNBC.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още