IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брюксел се заема с разследване на търговията с кредитни суапове

Финансовите инструменти, позволяващи защита от банкрут, попаднаха в полезрението на ЕК заради кризата в Гърция

09:59 | 03.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Брюксел се заема с разследване на търговията с кредитни суапове

Еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Майкъл Барниър обяви, че Брюксел ще извърши вътрешно разглеждане на търговията с финансовите инструменти за защита от банкрут на някои от страните в ЕС.

Въпросните инструменти, които позволяват предпазване от загуби при евентуален банкрут на емитент на облигации (credit default swaps), попаднаха в полезрението на ЕС покрай проблемите на Гърция и някои други страни от еврозоната, пише Ройтерс.

„Искам да знам кой точно какво е направил. Искам да разбера това”, е заявил Барниър, който е отговорен за финансовите услуги в ЕС, в интервю за FT.

По-голямата част от търговията с кредитни суапове за защита от банкрут се извършва в Лондон. Германия и Франция пък се обявиха за спирането на късите продажби на този инструмент, тъй като според тях така се засилват атаките срещу Гърция и няко други страни от еврозоната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още