IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст на Wall Street, въпреки че индексите изгубиха силната си инерция

Разпродажби при някои технологични компании станаха причина Dow Jones да заличи почти изцяло днешната си преднина

23:31 | 02.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст на Wall Street, въпреки че индексите изгубиха силната си инерция

Трите основни борсови индекса в САЩ започнаха днешната търговия с повишения, които им помогнаха да излязат на положителна територия за тази година, но в края на сесията изгубиха своята силна инерция и намалиха значително дневния си ръст.

Индексът на 30-те най-големи и активно търгувани щатски борсови компании Dow Jones Industrial Average приключи сесията с увеличение от 2 пункта, или 0,02%, до 10 4055,98 пункта, след като в ранните часове на търговията напредваше с близо 0,4 на сто.

Широкият борсов измерител S&P 500 се повиши с 0,2% до 1 118,31 пункта, а индексът Nasdaq Composite, който обединява всички дружества на борсата Nasdaq, добави 0,3% към стойността си, за да завърши на ниво от 2 280,79 пункта.

От началото на тази година Nasdaq Composite се е повишил с 0,5%, докато S&P 500 е нараснал с 0,3 на сто. Единствено индексът на сините чипове Dow Jones IA остава под нивото си на затваряне от последната декемврийска сесия със загуба от 0,2%.

Щатските индекси загубиха своята инерция в края на днешната сесия главно заради разпродажби при някои технологични компании, в това число IBM, HP и Microsoft. Поевтиняването на техните акции оказа натиск върху Dow Jones, предаде CNN.

Търговията може да бъде волатилна и през следващите няколко сесии в очакване на петъчните данни за безработицата в САЩ през февруари и за промяната на заетостта в неселскостопанските отрасли на американската икономика.

Притесненията за фискалната криза в Гърция сложиха край на деветмесечното рали на световните фондове борси през януари. Междувременно икономическите данни от последните седмици показаха, че възстановяването на световната икономика няма да бъде така бързо заради високата безработица и задлъжняването на държавите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още