IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските борси излязоха на положителна територия за тази година

S&P 500 и Nasdaq Composite са нараснали с около половин процент от началото на тази година

18:06 | 02.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските борси излязоха на положителна територия за тази година

Повишенията на щатските борси продължават и днес, като и трите основни индекса на Wall Street успяха да излязат на положителна територия за годината в началото на днешната сесия.

Нарастващият оптимизъм на инвеститорите, че европейските страни ще постигнат споразумение за разрешаването на фискалната криза в Гърция, подкрепи котировките при отсъствието на важни икономически данни преди началото на търговията.

Dow Jones Industrial Average, който обединява 30-те най-големи и често търгувани компании на фондовите борси в САЩ, се повишава с 0,3% до 10 436,28 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 напредва с 0,5% до 1 121,2 пункта, като най-добре се представят финансовите и добивните компании в неговия състав. На борсата Nasdaq индексът Nasdaq Composite се повишава също с 0,5% до 2 284,38 пункта.

S&P 500 и Nasdaq Composite са нараснали с около половин процент от началото на тази година, а Dow Jones IA се е повишил с 0,1% спрямо нивото си на затваряне от последната сесия на 2009 г.

По-късно днес се очакват февруарските данни за продажбите на моторни превозни средства в САЩ. Те ще покажат дали другите големи играчи на пазара са успели да увеличат своя пазарен дял за сметка на японския автомобилен гигант Toyota, чиято репутация пострада заради изтеглянето на близо 9 млн. проблемни автомобила от пазара.

Щатският долар поевтинява с 0,1% срещу еврото от началото на днешната валутна сесия до 1,3546 долара за евро, а доходността по десетгодишните държавни ценни книжа намалява с 1 базисен пункт до 3,64%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 02.03.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още