IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола превиши 80 долара в първата мартенска сесия

Ръстът на фабричния сектор в Китай и Австралия засили икономическия оптимизъм на петролните пазари

09:05 | 01.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола превиши 80 долара в първата мартенска сесия

Цената на петрола се повиши над 80 долара за барел по време на днешната електронна търговия в Азия, в унисон с повишенията на индексите на пазарите на ценни книжа в региона. Икономическият оптимизъм днес бе подхранен от новината за разрастването на фабричния сектор в Китай и Австралия, пише AP.

Американският лек суров петрол с доставка през април поскъпва с 56 цента до 80,22 долара за барел по време на електронната търговия на Нюйоркската петролна борса. Петролните фючърси поскъпнаха с 1,49 долара, или 1,9%, за да приключат последната за февруари сесия на ниво от 79,66 долара за барел.

В рамките на февруари енергийната суровина поскъпна с над 9%, а през последните пет месеца нейната цена варира от 69 до 84 долара за барел. Най-силно върху ценовите нива през последните месеци се отразяват данните за петролните запаси и търсенето в САЩ, както и промяната в курса на долара.

На международната петролна борса в Лондон брентът с доставка през април поскъпва с 54 цента до 78,13 долара за барел. До края на петъчната сесия цената на петролните фючърси се вдигна с 1,51 долара, или 2%, до 77,80 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 01.03.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още