IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгарската авиокомпания Malev отново става собственост на държавата

Унгария придобива дял от 95% от губещата авикомпания, след като последният опит за приватизация на превозвача се провали

16:38 | 27.02.10 г.
Унгарската авиокомпания Malev отново става собственост на държавата

Унгария ще получи дял от 95% от губещата авикомпания Malev Zrt., след като последният опит за приватизация на превозвача се провали, съобщи Bloomberg.

Правителството ще отпусне 25,2 млрд. форинта (127 млн. долара) на Malev чрез конвертиране на дълг в акции и заплащане на останалото в брой, посочват от финансовото министерство на сайта си.

Унгария ще замени руската държавна банка Внешекономбанк като контролиращ акционер. Миналата година банката купи дела, продаден през 2007 г. на AirBridge, собственост на Борис Абрамович.

Правителството ще реализира план за преструктуриране, който предвижда съкращения на работни места в опит да изведе Malev отново на печалба до 2012 г., посочват от министерството. Мартин Гош ще остане главен изпълнителен директор.

Руската AirBridge ще запази дял от 5% в Malev.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още