IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още две банки бяха закрити в САЩ

Общият брой на затворените банки в страната от началото на годината достигна 22

14:08 | 27.02.10 г.
Още две банки бяха закрити в САЩ

Щатските регулатори затвориха две банки в петък, с което общият брой на закритите финансови институции в страната от началото на годината достигна 22, съобщи Ройтерс.

От Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) казват, че е била затворена Rainier Pacific Bank в град Такома в щата Вашингтон и Carson River Community Bank в Карсън Сити в Невада.

Към края на декември миналата година Rainier Pacific Bank е имала активи за около 717,8 млн. долара и депозити за 446,2 млн. долара, а Carson River Community Bank е имала активи за около 51,1 млн. долара и депозити за 50 млн. долара.

Затварянето на Rainier Pacific ще струва на застрахователния фонд на FDIC 95,2 млн. долара, а на Carson River – 7,9 млн.

По-рано тази седмица от агенцията съобщиха, че броят на „проблемните” банки в САЩ е нараснал с 27% през четвъртото тримесечие на 2009 до 702, най-високото ниво от 1993 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още