IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стив Джобс предпочита да има кеш вместо да плаща дивиденти

Apple ще продължи да купува компании, притежаващи талант и технология

22:10 | 25.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Стив Джобс предпочита да има кеш вместо да плаща дивиденти

Главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс заяви, че предпочита да разполага със свежи пари за инвестиции вместо да плаща дивиденти или да прави обратни изкупувания, предава Bloomberg.

Apple залага на парите в наличност за да може да предприема големи и дръзки начинания, е казал Джобс пред общото събрание на акционерите на компанията.

Към декември 2009 Apple разполага с 25 млрд. долара в пари и краткосрочни финансови инструменти.

Компанията производител на iPhone и компютрите Macintosh се е концентрирала върху по-малки инвестиции за да разшири позициите си в мобилната реклама и музика.

През тази седмица главният оперативен директор Тим Кук заяви, че Apple ще продължи да купува компании с талант и технология, а не просто активи, които повишават приходите. Ако има такива компании, Apple би предприела и по-мащабни придобивания.

На днешното общо събрание акционерите са преизбрали всичките седем директори на компанията за още една година, и са одобрили техните възнаграждения, включително и тези под формата на опции.

За последната година акциите на Apple поскъпнаха повече от два пъти до близо 200 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 28.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още