IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спадът на доверието в САЩ повлече надолу борсите в Азия

Повечето от основните индекси отчетоха първи спад от началото на седмицата

12:04 | 24.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Спадът на доверието в САЩ повлече надолу борсите в Азия

Борсите в Азия регистрираха отстъпление в днешната сесия, като в основна причина за това се превърнаха вчерашните разочароващи данни за потребителското доверие в САЩ. Те показаха най-ниска степен на доверие от десет месеца насам и предизвикаха разпродажби и на американския пазар.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific изгуби 1,3 на сто до 117,50 пункта днес. Така отстъплението на показателя от постигнатия на 15 януари 17-месечен връх вече е 7,2 на сто, предава Bloomberg.

Днес на борсата в Токио Nikkei 225 изгуби 1,5 на сто до 10 198,83 пункта, като разпродажби се наблюдаваха във всички основни сектори. Те бяха предизвикани от поскъпването на йената спрямо долара и еврото, което може да се отрази негативно на резултатите на основните износители от страната.

Понижение от 1,2 на сто бе отбелязано от основния индекс в Южна Корея KRX 100. Заслуга за това имат данните за спад на потребителското доверие през февруари, което доведе до отстъпление на местната валута с 0,4 на сто спрямо долара. Понижението на доверието е първо за последните четири месеца.

В Хонконг Hang Seng се понижи с 0,75 на сто до 20 467,74 пункта, докато тайванският индекс Taiex се смъкна с 0,9 на сто до 7 529,67 пункта.

На обратния полюс пък застана борсата в Китай, като Shanghai Composite се повиши с 1,3 на сто до 3 022,18 пункта, постигайки най-големи си ръст от 3 февруари насам.

За момента в Сингапур Straits Times губи 0,7 на сто, докато в Индия и Индонезия основните индекси губят по около 0,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още