IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изненадващ спад на запасите в САЩ спря пропадането на петрола

В рамките на вчерашната сесия черното злато отстъпи значително, но през нощта котировките наваксаха

08:21 | 24.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Изненадващ спад на запасите в САЩ спря пропадането на петрола

Цената на петрола регистрира движение в сравнително широки граници през изминалото денонощие. Първоначално суровината отстъпи позиции заради поскъпване на долара и не особено благоприятни данни за САЩ, но постепенно биковете започнаха да настъпват след изненадващи данни за спад на петролните запаси в страната.

Вчера бяха разпространени данни за значителен спад в потребителското доверие в САЩ, което се отрази негативно на протичането на търговската сесия на фондовата борса. Това предизвика спад в цената на петрола, който завърши с понижение от 1,6 на сто до 78,86 долара за барел.

Постепенно обаче ситуацията се обърна и тази сутрин барел лек суров петрол с доставка през април се търгува с повишение от половин процент до 79,26 долара за барел.

Водеща роля за това изиграха данните на Американския петролен институт за изненадващ спад на запасите в САЩ през последната седмица в размер на 3,14 млн. барела. Днес се очакват официалните данни на американското правителство за количеството на петролния запас през последната седмица.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент понижи цената си с 1,7 на сто до 77,25 долара за барел. Тази сутрин барел брент се котира с повишение от 0,4 на сто до 77,57 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още