IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 20% от работната сила на САЩ е на пазара на труда

Един от всеки петима американци е безработен или с почасова работа, недостатъчна за покриване на разходите

21:05 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 20% от работната сила на САЩ е на пазара на труда

Почти 20 на сто от работоспособното население на САЩ не е имало никаква работа или е било заето с почасов труд през януари. Това показва проучване на социологическата агенция Gallup за случващото се в американската икономика.

Изследването показва, че близо 30 млн. американци са в групата на незаетите на постоянна работа. Това означава, че те или са безработни, или се трудят на почасови договори, което в най-честия случай не е достатъчно за посрещане на месечните разходи, предава CNBC.

Хората от тази група харчат средно с по 36 на сто по-малко от останалите американци. Мрачната картина се допълва и от очакванията на представителите на тази група, като 6 от всеки 10 анкетирани не оценява високо шансовете за намиране на добра работа в рамките на настоящия месец.

В изследването на Gallup са взели участие 20 хил. американци, а вероятността за статистическа грешка е 1 на сто, съобщават авторите му.

Според официалните данни на американското правителство безработицата в страната през януари е в размер на 9,7 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още