IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Профсъюзите окупираха борсата в Атина

Около 150 души са обсадили сградата, търговската сесия обаче преминава нормално

10:56 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Профсъюзите окупираха борсата в Атина

Група от около 150 души, организирана от профсъюзите, е блокирала сградата на фондовата борса в гръцката столица Атина. Въпреки това обаче от ръководството на борсата уверяват, че търговията ще премине без нарушения на правилата и всичко ще е нормално, предава Ройтерс.

„Разполагаме с резервен капацитет – алтернативен механизъм, който позволява електронната търговия да протича нормално“, обясни за агенцията зам.-шефът на борсата Сократис Лазаридис.

„В търговската система вече са се включили 101 брокерски терминала“, посочва той и уточнява, че търговията на борсата в Атина се извършва по електронен път, като липсва т.нар. търговия „на пода“ на борсата.

Единственото, което е нужно, е обслужващият системата персонал да може да върши работата си.

Борсовата сесия в Атина стартира нормално сесията, като началото бе дадено в 10:30 часа българско време. В първите десет минути основният индекс ASE 20 напредва с 0,7 на сто до 986,5 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още