IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тегленето на печалби не успя да свали петрола под 80 долара

Очакванията за петролните запаси на САЩ сложиха край на продължилото пет последователни дни рали

08:40 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Тегленето на печалби не успя да свали петрола под 80 долара

Цената на петрола успява да се задържи на границата от 80 долара за барел въпреки разпродажбите от изминалата нощ. През последните часове ставаме свидетели на ликвидирането на позиции с цел прибиране на печалби след мощния ръст от близо 8 на сто през последните пет дни.

Прибирането на печалби идва в очакване на данните за нов ръст на петролните запаси в САЩ, което да даде поредното доказателство, че излизането от кризата не се осъществява с необходимата за устойчив ръст на котировките скорост, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера изтече срокът за търговия с мартенски фючърси върху лек суров петрол. Сесията донесе ръст на котировките от 0,4 на сто до 80,16 долара за барел, което означава, че за последните пет дни черното злато е поскъпнало с над 8 на сто.

Тази сутрин априлските контракти се търгуват на ниво от точно 80 долара за барел, което е понижение от 0,4 на сто спрямо вчера.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през април поскъпна с 0,5 на сто до 78,61 долара за барел, което е най-високото ниво на затваряне от 12 януари насам. През нощта брентът изгуби 0,4 на сто и по време на азиатската търговска сесия се котира по 78,28 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още