IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парите станаха по-важни

Най-голяма стойност притежават парите за гражданите на Южна Корея, Япония и Китай. В Канада и Швеция имат и други приоритети

08:24 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Парите станаха по-важни

Както гласи поговорката, парите не са всичко, но със сигурност имат по-голямо значение за хората сега, отколкото преди финансовата криза и особено в Китай, Япония и Южна Корея. Това показва изследване на Ройтерс и независимия международен институт за пазарни проучвания Ipsos.

Според допитване до 24 хил. души в 23 държави 65% посочват, че сега парите са по-важни за тях от преди, като особено младите хора поставят акцент върху парите и гледат на тях като на признак за успех.

Най-много са гражданите на Южна Корея, Япония и Китай, според които парите са по-важни за тях сега - 84% във всяка от тези държави.

На четвърто място следва Индия, в която 78 на сто са на мнение, че парите са признак за успех.

Хората в тези три страни по-скоро вярват, че парите са най-добрият признак за успех, като 69% от китайците или южнокорейците свързват парите с успеха, следвани от индийците (67 на сто) и японците (63 на сто).

Според 43% от анкетираните парите са най-очевидният признак за успех. Близо 73 на сто от канадците обаче не са съгласни, че парите са най-добрият признак за успех, следвани от шведите, мексиканците и холандците.

Мъжете и жените са разделени по равно в отношението им към парите като 65 на сто от мъжете и 64 на сто от жените посочват, че парите са по-важни сега в сравнение с едно време. Повечето мъже в сравнение с жените (47 към 40%) изразяват мнение, че парите са признак за успех.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още