IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачка и в British Airways. В Lufthansa размислиха, засега

Пилотите на германската компания решиха временно да спрат със стачните действия, които в понеделник блокираха европейския въздушен трафик

21:40 | 22.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Стачка и в British Airways. В Lufthansa размислиха, засега

Кабинният екипаж на British Airways (BA) е гласувал за провеждането на стачка с цел подобряване на условията на работа в авиокомпанията, предаде AP.

Според синдикатите в BA близо 7500 членове на екипажа, или 81% от участвалите в гласуването, са се обявили в подкрепа на стачните действия, чиято дата все още не е оповестена.

В досегашните обсъждания на стачката от синдиката изключиха тя да бъде проведена в периода около Великденските празници. 

Подобна стачка в понеделник започнаха пилотите на германския превозвач Lufthansa, заради която бяха отменени стотици полети и бе нарушен въздушният трафик в цяла Европа.

Стачката трябваше да продължи четири дни, но според информация на АФП отпреди минути пилотите са размислили и прекратяват временно ефективните си протести, считано от полунощ.

Предстоят нови преговори с ръководството на компанията, едно от основните изисквания към което е гарантирането на работните места на летците въпреки предвиденото съкращаване на разходите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 22.02.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още