IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сингапур излиза от кризата с очакван ръст от 6,5% през 2010 г.

Спадът на БВП през последното тримесечие се е забавил, правителството повиши прогнозите си за растежа

10:56 | 19.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сингапур излиза от кризата с очакван ръст от 6,5% през 2010 г.

Икономиката на Сингапур е забавила значително спада си през последното тримесечие на миналата година, което дава основания на правителството да повиши прогнозите си за растежа през тази година.

Новите очаквания са, че страната ще излезе от кризата с ръст в рамките на 4,5-6,5 на сто. Това е с 1,5 процентни пункта повече от предходните очаквания, пише Market Watch.

През последното тримесечие на 2009 година икономиката на Сингапур се е свила с по-малко от очакваното и икономическият спад възлиза на 2,8 на сто на тримесечна база, приравнена към годишна основа.

Официалните прогнози бяха за далеч по-мрачни данни и свиване на икономиката с цели 6,8 на сто.

Най-добре в края на миналата година се е представил секторът на услугите, воден от туризма, като е отчетен ръст от 6,6 на сто. В същото време производственият сектор се е свил с 29 на сто.

Прогнозите за инфлацията през 2010 година бяха занижени спрямо предишните очаквания и е заложен ръст на цените между 2 и 3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още