IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ разследват дали Toyota е взела предвид оплаквания за свои модели

Над 150 жалби за евентуални проблеми с управлението на модели Corolla са подадени през 2009 и 2010 г.

10:19 | 18.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ разследват дали Toyota е взела предвид оплаквания за свои модели

Щатските регулатори са започнали предварително разследване на съобщения за проблеми с управлението на модела седан Corolla на Toyota.

Националната администрация за сигурността на трафика (NHTSA) е получила над 150 жалби за евентуални проблеми с управлението на модели Corolla през 2009 и 2010 г., предаде Ройтерс, позовавайки на представител на американските власти, пожелал да остане анонимен.

Държавната агенция е започнала да преразглежда жалбите миналата седмица, а в сряда е постановила, че доказателствата дават основание за започване на предварително разследване.

Corolla в вторият по популярност модел на Toyota на щатския пазар след Camry.

Такива предварителни разследвани често се предприемат от администрацията и също често са приключвани, преди да достигнат по-високо ниво на разследване или да наложат изтегляне на автомобили от пазара, пише Ройтерс.

Говорител на Toyota е заявил, че компанията е знаела за оплакванията и ще „сътрудничи изцяло на разследването на NHTSA“.

Шиничи Сасаки, ръководител на отдела за контрол върху качеството в Toyota, е заявил на пресконференция в Токио в сряда, че все още не е ясно дали проблемът се дължи на управлението, на гумите или на друга част, както и е ще се изтеглят автомобили от пазара само ако се окаже че има заплаха за сигурността.

„Вътрешните ни разследвания показаха, че шофьорите се оплакват за промяната в начина, по който реагира кормилото спрямо по-старите модели Corolla, което вероятно се дължи на преминаването от хидравлично сервоуправление към електронно“, е пояснил Сасаки.

Серия от изтегляния на автомобили от януари насам оказа негативен ефект върху репутацията на Toyota по отношение на качеството и сигурността. Над 34 смъртни случая вследствие на катастрофи от 2000 г. насам се свързват с проблем при модели на Toyota, отбелязва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още