IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поскъпването на долара свали цената на петрола

Черното злато прекрати тридневния си ръст след поредните данни, че петролните запаси на САЩ се увеличават

08:29 | 18.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Поскъпването на долара свали цената на петрола

Цената на петрола спря възходящото си движение, което донесе ръст от над 5 на сто от началото на седмицата. Това бе предизвикано от поскъпване на американския долар, както и от данни, за увеличаване на петролните запаси на САЩ.

На борсата в Ню Йорк вчера американския лек суров петрол с доставка през март поскъпна с 32 цента до 77,33 долара за барел. Това е най-високото ниво на затваряне от 20 януари насам, предава Bloomberg.

В часовете на електронна търговия обаче възходът на суровината спря и котировките отстъпват с 0,6 на сто до цена 76,90 долара за барел тази сутрин.

Повод за това даде поскъпването на американския долар, което се наблюдава заради някои позитивни данни за щатската икономика. Зелените пари поскъпват до 1,3573 EUR/USD тази сутрин, след като вчера вечерта едно евро се търгуваше за 1,3610 долара.

Отстъплението на петрола се дължи и на редовните данни на Американския петролен институт, които показаха, че запасите от бензин в САЩ са достигнали най-високото си ниво за последните 11 години. Днес се очакват и данните на правителството за петролния запас на американската икономика.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поскъпна с 0,8 на сто до 76,27 долара за барел. Тази сутрин барел брент се търгува с 0,6 на сто по-ниско при 75,82 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 18.02.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още