IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Merck расте повече от очакваното

Фармацевтичният гигант с печалба от 6,49 млрд. долара за последното тримесечие на годината, приходите скачат с 67%

15:07 | 16.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Merck расте повече от очакваното

Втората по големина фармацевтична компания в САЩ – Merck, обяви значителен ръст на печалбата и приходите си за последното тримесечие на миналата година.

Нетната печалба на гиганта за периода е в размер на 6,49 млрд. долара, или 2,35 долара на акция. Ако бъдат премахнати еднократните ефекти обаче, печалбата на компанията е 79 цента на акция. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 78 цента на акция.

Приходите на Merck за последното тримесечие на миналата година бележат скок от 67 на сто до 10,1 млрд. долара. Голяма заслуга за това има придобиването на Schering-Plough, която има значителна продуктова гама.

Merck приключи окончателно придобиването на компанията през ноември. Цената на сделката бе 41 млрд. долара, припомня Business Week.

В петък акциите на Merk поскъпнаха с 4 цента до 66,92 долара за акция. За последните 12 месеца книжата на компанията са поскъпнали с 28 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 16.02.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още