IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова стачка на гръцките митничари

Очаква се стачката да създаде сериозни проблеми при снабдяването на пазара с горива

09:57 | 16.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Нова стачка на гръцките митничари

Митническите служители в Гърция започват от днес нова тридневна стачка, съобщи гръцкият информационен сайт InNews.

Те ще протестират срещу обявеното от правителството намаляване на надбавките и премиите на държавните служители в рамките на плана за преодоляване на бюджетната криза.

Очаква се стачката да създаде сериозни проблеми при снабдяването на пазара с горива.

Мерките за намаляване на бюджета са причина за планираните почти за цялата седмица стачни действия и на служителите на финансовото министерство на страната. В петък отново ще стачкуват и таксиметровите шофьори.

За 24 февруари е планирана 24-часова обща стачка на двата основни синдиката - Общата конфедерация на труда и Федерацията на държавните служители.

Миналата седмица беше обявена 24-часова общонационална стачка в държавния сектор, в която участваха държавните служители в митниците, данъчните служби, социалноосигурителните каси, общинските и областните служби, учители и преподаватели в средните и висшите учебни заведения.

Днешният ден ще е решаващ за по-нататъшните действия на протестиращите фермери заради срещата им със заместник-министъра на аграрното развитие Михалис Кархимакис, пишат гръцки медии.

Исканията, които фермерите ще поставят, се отнасят главно до проблемите на селскостопанския сектор в областта Серес. Едно от главните искания ще бъде изплащането на обезщетения по линия на Гражданската програма за посрещане на извънредни нужди.

През нощта движението през ГКПП Промахон беше нормално. Фермерите заявиха, че граничният пункт ще остане отворен, докато станат ясни резултатите от днешната среща, въз основа на които те ще решат дали да продължат или да прекратят протестите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още