IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола нагоре заради оптимизма на фондовите борси

Ръстовете на основните индекси в Европа от вчера и в Азия от тази сутрин оказаха подкрепа на суровината

08:48 | 16.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола нагоре заради оптимизма на фондовите борси

Цената на петрола пое нагоре през изминалата нощ, като в рамките на движения в тесни граници тази сутрин достигна 74,53 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Това е с 0,9 на сто по-високо от цената на затваряне на борсата в петък.

Вчера в Ню Йорк нямаше търговска сесия, тъй като в САЩ бе почивен ден. Първата сесия за новата седмица ще е днес, като до тогава търговия се осъществява единствено чрез електронната платформа на борсата.

Повод за оптимизъм даде повишението на борсовите индекси в Европа от вчера. Възходящото движение обаче остава ограничено, тъй като пазарите все още не са получили план или детайли за това как страните от еврозоната ще помогнат на Гърция.

Тази сутрин ръстове се наблюдават и на азиатските борси, макар търговията в региона да преминава при доста ниска активност. Причината за това е, че повечето пазари са затворени заради посрещането на нова година по Лунния календар.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент с доставка през април изгуби 0,5 на сто до 72,51 долара за барел. Тази сутрин барел брент се котира за 73,12 долара, което е с 0,84 на сто по-скъпо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още