IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Shell ще продава активи за 10 млрд. долара

В опит да върне жизнеспособността си компанията вероятно ще продаде и петролни полета в Северно море

09:11 | 15.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Shell ще продава активи за 10 млрд. долара

Петролният гигант Royal Dutch Shell вероятно ще направи опит да продаде активи за 10 млрд. долара, като се предполага, че сред тях ще бъдат и нефтени полета в Северно море. Причината за това са опитите на компанията да възвърне своята жизнеспособност, пише The Sunday Times.

Без да се позовава на конкретни източници, вестникът съобщава, че от Shell са наели швейцарската банка Credit Suisse да продаде за 1 млрд. долара поделението си European liquefield petroleum gas (LPG).

Освен това се предполага, че ще бъде проведено тайно наддаване за мрежата от петролни станции, разпростираща се в 17 африкански държави. Според вестника на дневен ред е и продажбата на петролни полета в Нигерия за 5 млрд. долара, както и аукцион за продажбата на три рафинерии, разположени в Европа.

На масата за продан щели да попаднат и петролни залежи в Северно море, както и базата на компанията в Швеция.

За момента от Shell не са открити за коментар. По-рано този месец обаче представител на Нигерия е бил категоричен, че компанията не планира продажбата на бизнеса си в страната.

Още за Shell:

Shell под прицел

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още