IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трише: Гърция трябва да вземе допълнителни мерки за борба с кризата

Президентът на ЕЦБ очерта като особено важни проблемите с бюджетния дефицит и основните икономически показатели

08:58 | 15.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Трише: Гърция трябва да вземе допълнителни мерки за борба с кризата

Гърция трябва да вземе подходящи мерки, за да оправи проблема с бюджетния си дефицит, както и да подобри икономическите си показатели като цяло, смята президентът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише.

„Всички в Гърция трябва да осъзнаят, че е необходимо да коригират нарушената траектория на икономиката“, посочи Трише в интервю за френската телевизия LCI вчера.

„Европейските правителства изискват от Гърция да вземе необходимите допълнителни мерки, които да направят плана за възстановяване правдоподобен“, смята Трише.

Миналата седмица ЕЦБ и Европейската комисия постигнаха съгласие да работят заедно в мониторинга на Гърция, но правителствените лидери на страните-членки не успяха да достигнат до общо становище как да се помогне на страната.

Днес финансовите министри на страните от еврозоната имат среща, на която ще се обсъждат проблемите на Гърция.

Междувременно стана ясно, че резултатите от социологическо проучване в Германия показват, че мнозинството анкетирани искат Гърция да бъде извадена от еврозоната. Над 2/3 от анкетираните пък се обявяват категорично против подпомагането на Атина с кредити за милиарди евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още