IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министрите на финансите от еврозоната обсъждат гръцката криза

Според френския финансов министър „часът на истината“ за Гърция щял да настъпи през март

08:17 | 15.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Министрите на финансите от еврозоната обсъждат гръцката криза

Министрите на финансите на страните от еврозоната се събират днес в Брюксел на среща, посветена на гръцката криза, предадоха световните агенции.

Правителствен източник от Европейския съюз обаче e заявил пред Ройтерс в петък, че на срещата вероятно няма да бъде взето решение за отпускане на пакет от помощи за Гърция.

Все пак ответните реакции на пазарите и нарастващата опасност от фалит на Гърция могат да предизвикат взимането на решение по всяко време, е допълнил източникът, пожелал анонимност.

На въпрос дали финансовите министри ще уточнят подробностите около евентуална помощ за Гърция, когато се срещнат в Брюксел, френският министър на икономиката, промишлеността и заетостта Кристин Лагард отговори в ефира на радио Ер Ем Се: "Без съмнение ще обсъдим това". Тя обаче не посочи подробности, отбелязва AP.

По думите й "часът на истината" за Гърция ще настъпи през март. Лагард допълни, че ЕС и Международният валутен фонд (МВФ) ще следят внимателно дали Гърция изпълнява обещанията за изплащане на дълговете си.

"Гърция ще има нужда да финансиране през пролетта. През март ще имаме среща, за да преценим дали са направили, което са обещали. Ще бъде часът на истината", заключава тя.

Още по темата:

Френските и швейцарските банки най-засегнати от гръцката криза
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още