IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст в края на сесията изведе Nasdaq Composite на зелено

Сесията премина под диктовката на мечките, но в края спадовете бяха ограничени

23:05 | 12.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст в края на сесията изведе Nasdaq Composite на зелено

Борсовата сесия в САЩ стартира с надмощие на мечите настроения. Като основна причина за това се посочва затягането на капиталовите изисквания към банките в Китай, което вероятно ще доведе до спад в кредитирането в страната.

Това кара анализаторите да се опасяват, че експанзията на Китай ще се забави и води до негативни настроения на борсата.

Сесията приключи на червено за два от основните американски индекси, като само Nasdaq Composite успя да приключи с ръст. Като цяло, в края на търговията се наблюдаваше импулс, благодарение на който загубите бяха ограничени.

Сред ключовите новини за днес са данните за продажбите на дребно в САЩ през януари. Те показаха значителен ръст, като продажбите са нараснали за пръв път през последните четири месеца.

На пазарните настроения все още влияят и новините от Европа. Днес стана ясно, че икономиката на еврозоната е отбелязала минимален ръст на тримесечна база в края на миналата година, което се оказа разочароващо. Освен това нервността на пазарните участници се засилва и от липсата на детайли относно спасяването на Гърция.

Днешната търговия стартира с отстъпление от 1,3 на сто за индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. Биковете на няколко пъти подемаха атака, но мечките удържаха позиции и в крайна сметка сесията приключи със спад от 0,4 на сто до 10 102 пункта.

Широкият борсов показател S&P 500 изгуби 0,3 на сто до 1 075 пункта, докато индексът на компаниите от борсата Nasdaq - Nasdaq Composite, се повиши с 0,3 на сто до 2 184 пункта.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още