IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните в САЩ разследват брата и синовете на Мадоф

Данъчните погват фамилията на скандалния създател на финансова пирамида за 65 млрд. долара

16:52 | 12.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Данъчните в САЩ разследват брата и синовете на Мадоф

Братът и синовете на скандално известния Бърнард Мадоф са обект на разследване на данъчните в САЩ, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на анонимни източници.

Питър Мадоф, който е брат на осъдения на 150 години затвор Бърнард Мадоф, е заемал ръководни постове във фонда Bernard L. Madoff Investments Securities в Ню Йорк, както и в Madoff Securities International в Лондон.

Синовете на Мадоф – Марк и Андрю, са помагали в управлението на фонда за маркет мейкинг, което е отделно от инвестиционното звено. Именно в поделението за инвестиции Бърнард Мадоф е успял да създаде пирамидалната си измамна схема.

За момента адвокатът на Питър Мадоф не е открит за коментар, а защитникът на двамата братя заявява, че те не са имали никаква информация и не са подозирали за съществуването на Понци схемата.

Според него двамата братя „продължават да сътрудничат напълно на властите по отношение на разследването“, добавя вестникът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още