IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fitch също понижи рейтинга на Berkshire заради сделката с Burlington

Според рейтинговата агенция сделката ще намали качеството на активите на инвестиционната компания

21:59 | 10.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch също понижи рейтинга на Berkshire заради сделката с Burlington

Международната агенция за кредитен рейтинг Fitch понижи кредитния рейтинг на инвестиционната компания на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway с два пункта. Причина за това е придобиването на щатската железопътна компания Burlington Northern, пише Wall Street Journal.

Според рейтинговата агенция сделката ще намали качеството на активите и капитализацията на инвестиционния конгломерат на Бъфет. Наскоро друга голяма агенция за кредитен рейтинг – Standard & Poor’s, също понижи рисковата си оценка за компанията по същата причина.

От Fitch уточняват, че рейтингът на Berkshire Hathaway намалява от „АА+” на „АА-„. За това допринася и прекомерната експозиция на компанията към фондовите пазари. Перспективата пред кредитния рейтинг на Berkshire Hathaway се определя като стабилна.

През ноември 2009 г. ръководството на Berkshire Hathaway съобщи, че ще купи 77% от акциите на Burlington срещу сумата от 26 млрд. долара под формата на пари в брой и акции. За финализиране на сделката инвестиционната компания е издала нови книжа за 8 млрд. долара, които са повишили нивото й на задлъжнялост.

Berkshire Hathaway ще влезе в състава на широкия щатски борсов индекс S&P 500 на мястото на Burlington Northern през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още