IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола с ръст от над 2,5% след обещаната на Гърция помощ

Пазарът реагира позитивно на новината, че Европейският съюз ще помогне на южните ни съседи

08:35 | 10.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола с ръст от над 2,5% след обещаната на Гърция помощ

Петролът прекъсна серията си от понижения с ръст от над 2,5 на сто вчера. Голяма роля за това изигра новината, че Европейският съюз се е съгласил да помогне на Гърция в битката й срещу тежката дългова криза, която според мнозина е поставила опасност от банкрут пред страната.

На борсата в Ню Йорк вчера петролът с доставка през март поскъпна с 2,6 на сто до цена на затваряне 73,75 долара за барел.

Оптимизмът на петролния пазар обаче бе охладен бързо от данните на Американския петролен институт, че запасите от суровината в САЩ са достигнали най-високото си ниво от октомври насам. Запасите от бензин пък са с най-голямо количество от март 1999 година, предава Bloomberg.

В часовете на електронна търговия лекият американски суров петрол изгуби 0,6 на сто и рано тази сутрин се котира по 73,30 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през март поскъпна с 2,9 на сто до 72,13 долара за барел. Тази сутрин барел брент струва 71,62 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още