IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Насим Талеб: А дали Бъфет не е просто късметлия?

Според анализатора няма достатъчно доказателства, които да покажат, че успехите на Бъфет са следствие от умения

09:05 | 09.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Насим Талеб: А дали Бъфет не е просто късметлия?

Пазарният анализатор и автор на прочутата книга "Черният лебед" - Насим Талеб, постави под съмнение уменията на милиардера Уорън Бъфет като инвеститор.

Според Талеб не съществуват достатъчно доказателства, че огромните успехи на Бъфет са следствие от неговите умения и анализаторски способности, а не са плод просто на голям късмет, пише CNBC.

Заявявайки това, Талеб защитава някои от основните тези, застъпени в "Черният лебед". Самата книга разглежда влиянието на случайните и непредвидими събития на пазара в навечерието на срива на ипотечния пазар.

По време на онлайн интервю Талеб е заявил, че „не иска да обръща много внимание на Бъфет“. Причината за това била, че при Джордж Сорос например имало „2 млн. пъти повече статистически доказателства, че успехите му не се дължат на шанса“.

„Не казвам, че Бъфет няма умения – просто казвам, че няма достатъчно доказателства, че Бъфет постига успехите си не само заради късмет“, посочва Насим Талеб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още