IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колеблива търговия и леки загуби за индексите на Wall Street

Акциите на добивните и финансовите компании са сред най-продаваните в началото на сесията

17:46 | 08.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Колеблива търговия и леки загуби за индексите на Wall Street

Новата седмица започна с колебливи движения и леки загуби за основните индекси на Wall Street след драматичния обрат на търговията в петък. Инвеститорите остават нервни заради появата на признаци за забавяне на икономическото възстановяване и фискалните затруднения на Гърция.

Най-много се понижава индексът на 30-те най-големи и най-често търгувани американски компании Dow Jones IA. Той отстъпва с 0,4% до 9 971,25 пункта един час след началото на сесията и отново попадна под психологическото ниво от 10 хил. пункта, след като в петък трудно успя да го преодолее.

Широкият индекс S&P 500 се движи с понижение от 0,2% до 1 064,10 пункта, а на борсата Nasdaq индексът Nasdaq Composite губи 0,1% до 2 139,36 пункта. Добивните, финансовите компании и тези от потребителския сектор поевтиняват най-много в началото на днешната сесия, предаде CNN.

Днес не се очакват важни икономически данни или финансови резултати на големи компании за последните три месеца на миналата година. Ето защо вниманието на инвеститорите ще остане приковано към случващото се в Европа и финансовите трудности на Гърция, Испания и Португалия.

В края на миналата седмица стана ясно, че въпреки силния ръст на икономиката през втората половина на 2009 г., броят на безработните лица в САЩ наближава 15 млн. души. През януари още 20 хил. работни места са били закрити от неселскостопанските отрасли на щатската икономика.

По-късно през тази седмица ще излязат отчетите на компонентите на Dow Jones IA Coca-Cola и Walt Disney. Техните резултати, заедно с данните за продажбите на дребно и потребителското доверие, ще тестват устойчивостта на ралито на Wall Street, което започна през март миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още