IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спадовете на азиатските индекси продължават

Най-силно се понижиха индексите в Южна Корея и Япония

11:55 | 08.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Спадовете на азиатските индекси продължават

Търговията на пазарите на ценни книжа в азиатския и тихоокеанския регион остана на отрицателна територия за трета поредна сесия днес. В края на миналата седмица MSCI Asia Pacific, който следи фондовите борси в десет азиатски страни, Австралия и Нова Зеландия, претърпя най-силната си загуба от ноември 2009 г. досега.

По време на днешната търговия регионалният индекс губи 0,6% до 113,98 пункта, след като финансовите министри на страните от Г-7 обявиха, че Гърция не се нуждае от помощ, за да се справи с финансовите си проблеми. MSCI Asia Pacific се е понижил с 10% от 15 януари, когато отчете най-високото си ниво за тази година, предаде Bloomberg.

Днешните икономически данни показаха, че банковото кредитиране в Япония е отчело най-тежкия си спад за последните повече от четири години през януари. Междувременно бившият председател на Федералния резерв Алън Грийнспан предупреди за бавно възстановяне на щатската икономика през тази година

На борсата в Япония Nikkei 225 се понижи с 1,1% до 9 951,82 пункта, а индексът на сините чипове в Китай CSI 300 отстъпи с 0,1% до 3 150,99 пункта. Основният индекс на борсата в Хонконг Hang Seng губи 0,6% до 19 550,89 пункта, а на борсата в Сеул основният корейски бенчмарк Kospi потъна с близо 2% до 1 552,79 пункта.

В Австралия обаче S&P/ASX 200 се повиши с 0,2% до 4 521,40 пункта, след като правителството на страната съобщи, че ще изтегли своите гаранции за големите депозити в банките. Според властите в Австралия кредитните пазари са започнали да се възстановяват от финансовата криза.

Акциите на Panasonic, най-големият производител на плазмени телевизори в света, поевтиняха с 5,3% на борсата в Токио, след като компанията запази прогнозата си за загуба за текущата фискална година. Тези на Yamaha отстъпиха с 4,5%, след като компанията коригира надолу прогнозата си за 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още