IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

S&P може да намали рейтинга на Toyota

Притесненията са заради проблеми с качеството.

15:24 | 05.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
S&P може да намали рейтинга на Toyota

Рейтинговата агенция Standard&Poor's постави дългосрочния кредитен рейтинг на японската компания Toyota и някои от свързаните с нея предприятия под наблюдение с негативна перспектива, съобщава MarketWatch.

Решението на агенцията отразява опасенията от потенциалното негативно влияние върху бизнес риск профила на компанията заради последните проблеми с качеството на автомобилите й.

Проблемите започнаха със засечени случаи на неумишлено ускоряване на колата заради неоригиналните постелки на пода, оказващи влияние върху педала на газта. Последваха случаи с друг проблем с педала за подаване на газ, свързани с производствен дефект, който създава вероятност от блокиране на педала и загуба на контрол върху превозното средство.

Очаква се негативите за компанията да се увеличат и заради проблеми със спирачките при хибридния модел Prius в Япония.

Това може да засегне репутацията на производителя по отношение на качеството, намалявайки конкурентоспособността му, смятат от рейтинговата агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още