IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия очаква да подобри рекорда си в производството на пшеница

Рекордният добив за втора поредна година, може да помогне на страната да се справи с проблемите, причинени от сушата, при реколтата от ориз, захарна тръстика и маслодайни култури

11:11 | 05.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индия очаква да подобри рекорда си в производството на пшеница

Добивът на пшеница в Индия, вторият по големина производител в света, може да надмине рекорда, поставен през миналата година, подпомогнат от благоприятното време в основния регион за производство в страната. Това става ясно от цитирана от Bloomberg прогноза на индийското правителство.

Продукцията може да достигне около 82 млн. метрични тона. За миналата година бяха произведени 80,58 млн. тона.

Температурите са подходящи досега за реколтата, коментира С.С. Сингх, ръководител на държавното управление за проучвания на пшеница.

Засятата през октомври пшеница дава 70% от зимната реколта.

Рекордният добив за втора поредна година, може да помогне на страната да се справи с проблемите, причинени от сушата, при реколтата от ориз, захарна тръстика и маслодайни култури. В резултат на засушаването инфлацията при хранителните продукти достигна единадесетгодишен връх.

По време на вчерашната търговия в Чикаго цената на пшеницата с доставка през март се понижи с 0,5% до 4,735 долара за бушел, стопявайки първата си седмична печалба от четири седмици насам, поради спекулации, че световните запасите от пшеница може да се окажат по-високи от прогнозираното.

През 2009 г. фючърсите понижиха цената си с общо 11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още