IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на MasterCard потънаха с 10% след разочароващ отчет

Компанията е постигнала ръст на печалбата, но мрачните прогнози за бъдещето доведоха до разпродажби

09:39 | 05.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на MasterCard потънаха с 10% след разочароващ отчет

Операторът на кредитни карти MasterCard остава „предпазлив относно оценките за финансовото здраве на потребителите”, заяви изпълнителният директор на компанията Робърт Зилендър. Това се случи при представянето на отчета за последното тримесечие и никак не се хареса на инвеститорите.

От компанията освен това не очакват „никакво подобрение на икономическата ситуация преди втората половина на 2010 година”, особено що се отнася до високата безработица и продължаващите проблеми на пазара на труда в САЩ.

След това изявление акциите на MasterCard потънаха с 10,3 на сто до 222,11 долара за брой.

Инвеститорите приеха вижданията на шефа на компанията като далеч по-важни от отчета за последното тримесечие на миналата година, когато са били постигнати увеличения на приходите и печалбата на MasterCard.

За последните три месеца на 2009 година MasterCard отчита печалба от 294 млн. долара, което се равнява на 2,24 долара на акция. За същия период на миналата година компанята постигна положителен резутат от 239,4 млн. долара, или 1,83 долара на акция.

Приходите на компанията пък са се увеличили с 6 на сто до 1,3 млрд. долара. Около 3,8 процентни пункта от увеличението обаче се дължи на печалба от движението на валутните курсове.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 2,46 долара на акция и приходи от 1,3 млрд. долара, предава Market Watch. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още